Hei,

Avaan hieman lisää miksi Konsulttiverkko Oy on perustettu?

Väliaikatietona kerrottakoon, että olen saanut mukaan kaksi yhtiökumppania, joiden rahoilla…anteeksi yhteistyöllä teemme muutaman pilotin. Pilottien perusteella on tarkoitus on lähteä rahoituskierrokselle – finanssimalli tähän on vielä työn alla. Kiitoksia kaikille kiinnostuneille tähän mennessä!

Alla hieman avattuna mitä aletaan tekemään:

Konsulttiverkko Oy:n missio on auttaa freelancereita ja yrityksiä kasvussa. Freelancereilla tarkoitan tässä yhteydessä kaikkia pieniä 1-3 henkilön yrityksiä, jotka ovat 100% tekijöidensä omistamia ja tarjoavat asiantuntijapalveluita liike-elämälle.

Yrityksen keskeisenä liikeideana on tarjota freelancereille lisäarvopalveluita tuottava tukiverkosto auttamaan heitä joko:

a) toiminnan käynnistämisen kiihdytyksessä (eli olet päättänyt hypätä tekemään omiin nimiin!) 

Tai

b) jo vakiintuneen toiminnan saattamisesta kasvu-uralle hyödyntäen sinun liiketoimintasi näkökulmasta ”white space” alueita, jotka todennäköisesti menevät pk-sektorille.

Markkinoilla on jo olemassa verkostoja, jotka esimerkiksi jakavat hallinnollisia kiinteitä kuluja mutta näitä palveluita Konsulttiverkko Oy ei ainakaan aluksi tarjoa. Kiinteä kustannus harvoin on ongelma vaan se millä toiminta saadaan alkuun tai kasvuun.

Lisäksi tarkoitus ei ole olla välitystoimisto joka ottaa komissiota laskutuksesta, vaan tukiverkosto. Tietenkin bisnesmalliin littyy pieni kk-perusteinen kustannus, joka riippuu mitä Konsulttiverkko Oy:n palveluita haluaa käyttää. Indikaationa kerron, että summa on useimmiten 3-numeroinen, jota pidän kohtuullisena koska tavoitteeni on se, että sinulla on 6-numeroinen liikevaihto.

Toinen palvelusektori on tarjoomien kehittäminen erityisesti kasvuhakuisille pk-yrityksille. Tähän on tarkoitus hakea ulkopuolista riskirahaa koska en rehellisesti sanoen tarkkaan tiedä mitä nämä olisivat? Lisäksi on tavoitteena luoda uusia myyntikanavia, joilla verkoston freelancerit kohtaavat pk-sektorin.

Hypoteesini on: monella ”seniorilla” konsultilla joka tekee omiin nimiin on pitkä tausta isoista yrityksistä ja siltä osin vahva CV, mutta ei välttämättä kontakteja pk-sektorille. Ratkaisemme tämän kohtaanto-ongelman yhdessä!

Lisäksi ad hoc pohjalta teemme verkoston osaamista hyödyntäen laajempia kokonaisratkaisuja tarjouspyyntöjen perusteella, mutta nämä mahdollisuudet ovat ylimääräinen lisä, eivät toiminnan perusta.

Ensimmäinen pilotti käynnistyy tässä lähiaikoina, joten pysy kuulolla! /Jussi

Ei kommentteja