Hei!

Onko organisaatiossasi rohkeutta ja resursseja lähteä transformatiiviselle kehityspolulle vai kehitättekö vain nykytilan päälle?  Olen huomannut, että erityisesti pienemmissä yrityksissä muutokset tehdään lähellä operaatioita eli nykytilaa. Tämä on toki hyvä tapa edetä mutta pitkällä tähtäimellä ei vie yhtä pitkälle.

Dilemma tulee siitä, että lähellä operaatioita oleva kehitys alitajuisesti pyrkii välttämään isommassa muutosprosessissa syntyvän ”J-kurvin”. Jos olet vastuussa sekä operaatioista että kehityksestä rohkeus ei (ehkä) riitä aloittamaan transformatiivista muutosmatkaa. Usein valitaan helpompi tie ja poimitaan taktisempia matalia hedelmiä ja pidetään myös operatiiviset mittarit koko ajan kunnossa.

Ratkaisu asiaan on käyttää konsulttiapua muodostamaan kehityspolku, joka on riittävän kaukana nykytilan operaatioista ja tuo aidosti uutta pöytään. Kehityspolun lisäksi konsultti auttaa tuuppaamaan matkan alkuun.  Olen täysin vakuuttunut, että organisaatioissa, joissa on hinkattu vuosikausia nykytilaa paremmaksi ulkopuolinen asiantuntija pystyy tuomaan tarvittavan ”loikan” seuraavalle tasolle. Rohkeasti vain sparraamaan!

/Jussi

Ei kommentteja

Leave a Comment